Stubbin joululahja suomalaisille on ihmisoikeusrikkomusten salliminen

Julkaistu Hämeen Kaiku-lehdessä 22.12.2014sateenkaari_sonk

Hallitus ei ottanut käsittelyynsä translain muutosesitystä. Nykyinen translaki loukkaa törkeästi ihmisoikeuksia pakkosterilisaation ja naimattomuusvaatimuksen myötä. YK:n ihmisoikeusneuvosto on jo vuonna 2012 suositellut, että Suomen tulisi arvioida uudelleen kansallista lainsäädäntöään tarkoituksena poistaa transihmisiin ja intersukupuolisiin kohdistuvan syrjinnän, joka liittyy henkilökohtaiseen turvallisuuteen ja koskemattomuuteen.

Alexander Stubb oli Suomessa ensimmäisiä tasa-arvoisen avioliittolain edistäjiä. Hän on meppiaikoinansa ollut europarlamentin HLBT-ryhmän vetäjä ja Helsinki Priden suojelija 2010. Ihmisoikeuksien edistäminen ei kanna kuitenkaan maamme hallitukseen saakka: Stubb tanssii Kristillisdemokraattien konservatiivisen pillin mukaan.

”Konsensushallituksen” tekohengittäminen on Kokoomukselle tärkeämpää, kuin ihmisoikeuksien toteutuminen. Stubbin joululahja suomalaisille onkin ihmisoikeusrikkomusten salliminen. Ihmisoikeuksia koskevat kysymykset ovat niin tärkeitä ja vakavia, että ne on korjattava vaikka niistä ei olisikaan sovittu hallitusohjelmaneuvotteluissa.

 

Hanna Huumonen

Puheenjohtaja 2015-2016

Anette Karlsson

Puheenjohtaja 2013-2014