Ihanat, kamalat verot

Olisiko sinulla hetki aikaa puhua kauneimmasta asiasta kahden aikuisen ihmisen välillä? Siis veroista. Pidimme keskiviikkona keskustelutilaisuuden verotuksesta kansanedustaja Timo Harakan kanssa.

Julkaissut Hanna Huumonen Keskiviikkona 13. maaliskuuta 2019
V-sana: mitä olet aina halunnut tietää veroista? Huumonen & Harakka 13.3.2019.

Hyvän veropolitiikan perusteet ovat laajat ja tiiviit veropohjat ja alhaiset verokannat. Omistamisen veropohjaa tiivistämällä mahdollistetaan työn verotuksen keventäminen. Veroilla voidaan parhaimmillaan uudistaa taloutta ja vastata maailman muutoksiin. Jopa tuoreessa Kauppalehdessä on suhtauduttu myönteisesti SDP:n veropolitiikan suuntaan.

Arvonlisäverotusta tulisi suunnata kestävään kehitykseen. Esimerkiksi korjauspalveluiden käyttö ja kierrätys voisivat nauttia alemmista verokannoista. Kaikille on tuttua lihansyönnin ja lentämisen ilmastovaikutukset, mutta monelle saattaa tulla yllätyksenä, että halpavaateteollisuus on megasaastuttaja. Pikamuotiteollisuuden päästöt ovat yhtä suuret kuin lento- ja laivaliikenteen yhteensä. Tähän voisimme verotuksella vaikuttaa. Ympäristöystävällisten valintojen tekeminen tulisi olla myös kuluttajalle järkevää – eli edullista.

Lue koko SDP:n vero-ohjelma tästä.