Hanna

Hanna

2014_9_työväenhuumonen-15Synnyin Tampereella vuonna 1988. Samana vuonna minut kastoi Hannaksi yksi Suomen ensimmäisistä naispapeista. Olen luonteeltani ulospäinsuuntautunut kuuntelija. Teen töitä säntillisesti ja pysyn aikatauluissa, mutta olen myös luova heittäytyjä. Olen ensisijaisesti tekijä – en usko huuteluun ja valittamiseen, vaan asioihin tarttumiseen ja niiden muuttamiseen. Sanahelinästä on päästävä tekoihin.

 Lyhyesti

Olen kolmekymppinen pienen lapsen äiti. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden kandidaatti, ylioppilas ja media-assistentti. Työkseni toimin Suomen Ammattiin opiskelevien liiton pääsihteerinä ja ryhmäliikunnanohjaajana. Olen toiminut mm. Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtajana, liikunta-asiantuntijana, Demariopiskelijoiden puheenjohtajana, europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaaren avustajana ja hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden asiantuntijana. Nyt tavoittelen kansanedustajan tehtävää Helsingin vaalipiiristä.

Koulutus

Olen ikuisesti sydämeltäni amis, vaikka samaan aikaan kun opiskelin media-assistentiksi kävinkin lukion ja suoritin ylioppilastutkinnon varsin onnistuneesti.

Amiksen jälkeen välivuoden aikana innostus filosofiaan palasi avoimen yliopiston kurssien myötä. Päätin hakea yliopistoon. Ja pääsinkin. Filosofia paljastui juuri oikeaksi pääaineeksi etenkin logiikan, argumentaatio-opintojen ja etiikankurssien myötä. Suoritin sivuainekokonaisuuksia kirjallisuustieteestä, elämänkatsomustiedosta, tanssipedagogiikasta ja biologiasta.

Valmistuttuani kahdessa vuodessa yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi erinomaisin arvosanoin sain myös kunnian toimia tuntiopettajana filosofian laitoksella. Kolmen syksyn ajan olin vastuussa laitoksemme Klassikot-kurssin Platon-osuudesta ja viimeisenä vuotena myös Aristoteles-osuudesta. Innostus antiikin filosofiaan näkyi ja tuntui – opetustyössä opin itsekin suunnattomasti.

Vuonna 2012 käväisin opiskelijavaihdossa USA:n keskilännessä, Kansasin osavaltiossa. Vaihto-opiskelu oli yksi avartavimmista asioista elämäni varrella. Konservatiivinen, uskonnollinen ja republikaaninen osavaltio todella opetti erilaisesta elämänpiiristä minulle; arvoliberaalille demarille. Sain myös perspektiiviä ihmiselämän häilyväisyydestä, kun kotikaupunkiimme iski tuhoisa tornado. En ole koskaan aiemmin joutunut pakenemaan henkeni edestä. Ja toivottavasti ei toiste tarvitsekaan. Upeinta vaihdossa oli kuitenkin monikulttuurisuus: olin tanssijana korealaisessa pop-tanssiryhmässä ja järjestin suomalaisten kanssa Finnish Gatheringin, jossa lauloimme suomalaisia kappaleita ja kerroimme kotimaastamme.

Filosofia on edelleen intohimoni, mutta työ liikunta-alalla ja luottamustoimeni ylioppilaskunnan hallituksen liikuntavastaavana sai kiinnostuksen toiseen alaan nousemaan. Hain ja pääsin opiskelemaan liikuntatieteelliseen tiedekuntaan kansainväliseen Sport Management and Health Promotion-maisteriohjelmaan.

Työura

Ensimmäinen työkokemukseni oli 15-vuotiaana tehdastyöläisenä patjatehtaan liukuhihnalla. Silloin
ymmärsin työn merkityksen ja toisaalta työnteon ilon. Jokainen työ on tärkeä. Ennen täysi-ikäisyyttäni ehdin työskennellä päiväkodissa avustajana ja myyjänä eräässä tehtaanmyymälässä.

Amiksen kautta pääsin kiinni luoviin media-alan töihin. Suoritin työharjoitteluni Yleisradiolla kuvaussihteerin assistenttina tekemässä Tartu Mikkiin- ohjelmaa ja  Se on siinä-ohjelmaa. Amiksen aikana ovet oman alan palkkatöihin avautuivat melkein kolmeksi seuraavaksi vuodeksi. Työskentelin tällöin mainostoimistossa käsikirjoittajana ja äänimainosten spiikkaajana.

Valmistuttuani toiselta asteelta jatkoin mainosalan töitä vielä vuoden verran ja samalla aloitin urani ryhmäliikunnanohjaajana. Työ liikunnan parissa on osoittautunut yhdeksi mielekkäimmistä elämäni duuneista. Liikunnanohjaustyö jatkui myös opintojen ohella päästyäni yliopistoon.  Ohjasin liikuntaa myös vaihtoyliopistossani Kansasissa ja nyt Helsingissä Unisportilla.

Vuonna 2015-2016 työskentelin liikunta-asiantuntijana Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijakunnassa. Liikuntapolitiikka sai kuitenkin jäädä, kun sain duunin Brysselistä arvostamani europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaaren avustajana. Muutin Suomeen takaisin vuoden 2017 lopulla ja aloitin työni Suomen ammattiin opiskelevien liitto SAKKI ry:n yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin asiantuntijana ennen kuin siirryin esikoiseni syntymän myötä äitiyslomalle. Pian vanhempainvapaani jälkeen aloitin nykyisessä työssäni SAKKIn pääsihteerinä.

Luottamustoimet & sosialidemokraattinen liike

Löysin poliittisen kotini jo ennen muuttoani Jyväskylään, mutta vasta siellä kipinä syttyi. Vuosikurssillani oli innokas demari, joka sai sosialidemokratian palon tarttumaan myös minuun. Vuonna 2011 lähdinkin JYYn Demariopiskelijoiden ehdokkaaksi. Pääsin edustajistoon ensiyrittämällä ja myös vuoden 2013 vaaleissa sain äänestäjien siunauksen jatkokaudelle.

Vuonna 2012 liityin puolueeseen ja olin Jyväskylän Työväenyhdistyksen kuntavaaliehdokas. Äänimäärä ei riittänyt paalupaikoille saakka, mutta kokemus kampanjoinnista ja vaalityöstä oli opettavainen. Vaalien jälkeen olin sivistyslautakunnan varajäsen.

Ainejärjestöaktiivista olin jo noussut edaattoriksi. Seuraava askel oli ylioppilaskunnan hallitus, johon minut valittiin varapuheenjohtajaksi sekä sopo- ja liikuntavastaavaksi vuodelle 2013. Opin paljon y-liikkeestä ja sen sisäisestä valtapolitiikasta ja verkostoiduin ylioppilaskunta- ja opiskelijakuntatoimijoiden kanssa. Nämä verkostot ovat kantaneet tähän päivään asti ystävyyden ja yhteistyön merkeissä. JYY-vuotenani toimin myös JSDN:n puheenjohtajana.

JYY:n hallitusvuoden jälkeen halusin jatkaa opiskelijapolitiikan parissa. Marraskuussa 2013 minut valittiin yksimielisesti Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtajaksi. Pari päivää myöhemmin minut nostettiin SONKin liittohallituksen jäseneksi.

Työskentely SONKin liittohallituksessa oli innostavaa ja halusin jatkaa pidemmälle. Vuosina 2015-2016 toimin SONKin puheenjohtajana. Kaudella toteutimme hyvin näkyvästi kampanjaa vihapuhetta ja valemedioita vastaan.

Vapaa-aika

Olen kulttuurin ja liikunnan moniottelija. Olen soittanut pianoa 7-vuotiaasta asti ja aloitin laulutunnit 18-vuotiaana. Musiikkiopistosta lähtiessäni sain myös perustutkinnot näistä käteeni.
Tanssiharrastuksen aloitin 12-vuotiaana nykytanssilla ja baletilla. Harrastus jatkuu yhä itse tanssien tai tanssillisia tunteja ohjaten. Olen myös suorittanut tanssipedagogiikan erikoistumisopinnot Jyväskylässä. Myöhemmin harrastuksiini ja liikunnanohjaajan ammattiini löysin mukaan astangajoogan ja fyysisemmät ryhmäliikuntalajit.
Pelaan roolipelejä tietokoneella – yksin ja yhdessä. Rakkain peli minulle on ehdottomasti Baldur’s Gate. Innostun suuresti myös lautapeleistä.