Kirje maahanmuuttokriitikolle

Rakas maahanmuuttokriitikko! Kerrot, ettet halua pakolaisia Suomeen. Arvaa mitä? Minä en halua pakolaisuutta ollenkaan. Siksi kutsunkin sinut yhdessä ratkomaan ongelmia. Rakentamaan, ei repimään

Rakas maahanmuuttokriitikko. Ilmastonmuutoksen kiihtymisen on arvioitu aiheuttavan suurimman pakolaistulvan koskaan. Jopa 200 miljoonaa ihmistä joutuu jättämään kotinsa vuoteen 2050 mennessä, kun alue muuttuu elinkelvottomaksi. Pyydän sinua mukaan pysäyttämään ilmastonmuutoksen.

Rakas maahanmuuttokriitikko, kerrot, että sinusta pitäisi auttaa ihmisiä siellä missä he jo ovat, eikä tuoda tänne. Se on erinomainen idea. Tulethan mukaan nostamaan Suomen kehitysyhteistyön määrärahoja? Niillä voimme tukea erityisesti tyttöjen ja naisten kouluttautumista ja globaalia tasa-arvotyötä.

Rakas maahanmuuttokriitikko, kysyn sinulta: mikä mielestäsi aiheuttaa pakolaisuutta? Minusta vastaus on sota. Tulethan mukaan lopettamaan aseviennin Lähi-idän konfliktimaihin ja konflikteihin osallistuviin maihin. Sillä kun aseita ei ole, ei ole sotaakaan. Ja kun sotaa ei ole, ei synny pakolaisuuttakaan.

Rakas maahanmuuttokriitikko! Siellä missä on epätasa-arvoa, luonnonkatastrofeja ja konflikteja, siellä syntyy pakolaisuutta. Parasta pakolaispolitiikkaa on ilmastonmuutoksen torjunta, kehitysyhteistyön kasvattaminen ja aseviennin lopettaminen. Rakas maahanmuuttokriitikko: meillä voisi olla sama suunta.